Stille kachel

Stille modus

Geniet van een stille kachel met de STILLE MODUS van SÛTI!

Stille modus

Naast zijn onhoorbare borstelloze schroefmotor heeft de SÛTI kachel een ventilator die kan worden uitgeschakeld in vermogensniveau 1, 2 en 3.

Dus geniet van absolute stilte 95% van de tijd!

Luister gewoon!

Sûti, uw stille kachel

Al onze modellen hebben een gemiddeld geluidsniveau van 34dB.

Waar staan de Sûti kachels op de decibelschaal?

Sûti biedt u een overzicht van de geluidsniveaus van de verschillende door onafhankelijke organisaties geteste kachels. Om de metingen zinvoller te maken, zullen wij de hier getoonde lawaaischaal gebruiken en ze vergelijken met metingen van alledaags lawaai. De opmerkingen die tegenover het geluidsniveau worden gemaakt, zijn uiteraard subjectief, aangezien akoestisch comfort voor elk individu specifiek is. Ze komen overeen met de gevoelens van een persoon die nogal gevoelig is voor lawaai.

Belangrijke opmerking over decibels

Geluid is het resultaat van een akoestische trilling, een snelle verandering in de luchtdruk die door de trommelvliezen wordt opgepikt en voor interpretatie naar de hersenen wordt gezonden. Geluid wordt gekenmerkt door zijn intensiteit of geluidsniveau, die wordt gemeten in decibels; zijn toonhoogte of frequentie, die wordt gemeten in Hertz; zijn timbre of klankkleur; en tenslotte zijn duur.

3 dB toevoegen komt overeen met een verdubbeling van de luidheid, terwijl 3 dB weghalen de luidheid halveert. Een toevoeging van 10 dB komt dus overeen met een tienvoudige toename van de geluidsintensiteit.

Opmerkingen

Geluid van een pelletkachel: 3 bepalende factoren

Alvorens de geluidsniveaus van pelletkachels te vergelijken, volgt hier een overzicht van de belangrijkste factoren die het akoestisch comfort beïnvloeden. Zij worden opgesomd in volgorde van belangrijkheid.
Geluid van de ventilator

Allereerst, het blaasgeluid. Dit lawaai is recht evenredig met de ventilatorsnelheid van de motor die de warmte aandrijft en kan vermoeiend zijn als u er lange tijd naar luistert. Kachels met natuurlijke convectie (zonder blaasinrichting) zijn in dit opzicht dus in het voordeel. Kachels met één of twee ventilatoren maken daarentegen meer lawaai.

Sûti heeft een oplossing gevonden en heeft een kachel ontwikkeld die zonder ventilator kan werken, d.w.z. dat de ventilator kan worden uitgeschakeld op P1, P2 en P3, wat overeenkomt met 96% van de werkingstijd van de kachel. Bij P4 en P5 zal de zeer stille ventilator werken om de kamer sneller te verwarmen. Dankzij dit systeem is de Sûti zowel zeer stil als in staat om snel op te warmen wanneer dat nodig is.

Bovendien heeft Sûti een schoorsteenkanaal met een diameter van 100 mm, waardoor de trek van onze schoorstenen 50% efficiënter is in vergelijking met de diameter van 80 mm. Dit resulteert in een vermindering van de snelheid van de afzuigmotor met 50% en verhoogt dus de levensduur van het stuk, maar vermindert ook het lawaai aanzienlijk! Bovendien is onze afzuigmotor gemonteerd op een rookslak van gegoten aluminium, wat het geluid van de motor aanzienlijk vermindert.

Geluid van de wormschroef

Ten tweede, het geluid van de vijzel. De vijzel verplaatst de pellets van de tank naar de vuurkist. Hij draait min of meer geruisloos rond.

Sûti heeft gekozen voor een Brushless schroefmotor, zodat er geen motorgeluid is.

Geluid van vallende pellets

Dan het geluid van de pellets die in de smeltkroes vallen (van de vijzel naar de vuurkist). Dit geluid is min of meer resonant.

De laatste factor waarmee rekening moet worden gehouden, is de val van de pellets in de smeltkroes.
Er zijn hier 2 mogelijkheden, die rechtstreeks verband houden met het materiaal van de smeltkroes (brander):
Sûti koos voor een gietijzeren smeltkroes: Dit materiaal dempt het geluid van de val, waardoor een mat geluid zonder resonantie ontstaat (“tac, tac, tac”).
– In tegenstelling tot stalen kroezen: dit materiaal produceert een kristallijn geluid dat resoneert bij contact met de pellets, wat resulteert in een nogal metaalachtig geluid (“Gling, Gling, Gling”).

Anderen

Daarnaast zijn er uitzettingsgeluiden (ten gevolge van temperatuursveranderingen), vlamgeluiden en sissende geluiden die normaal zijn en moeilijk te kwantificeren. Ten slotte is het belangrijk om uw pelletkachel goed te installeren: de luchtinlaat en een geïsoleerde schoorsteen zijn essentieel voor goede resultaten.

Sûti | Poêle à granulé design | UP1

poêle silencieux